Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor vakantiewoning

Luchtontvochtiger voor vakantiewoning

Bescherm uw vakantiewoning tegen muffe lucht en schimmels

Voor het beschermen van een vakantiewoning / vakantiehuis / stacaravan tegen muffe en bedompte lucht, schimmelvorming en vochtschade is het belangrijk de relatieve vochtigheid te bewaken. Een te hoge relatieve vochtigheid is de voornaamste veroorzaker van de bovenstaande vochtproblemen. Zorg voor een luchtontvochtiger die ook tijdens afwezigheid voor langere tijd de relatieve vochtigheid in de vakantiewoning bewaakt.

Een vakantiewoning ontvochtigen, welke luchtontvochtiger kiezen?

Onderstaand volgen criteria om te overwegen bij aanschaf van een luchtontvochtiger voor het drogen van een vakantiehuis.

  • Luchtcirculatie: De luchtontvochtiger moet voldoende ventilatiedebiet hebben zodat de lucht in alle hoeken en gaten van de vakantiewoning wordt behandeld.
  • Auto-Start-functie: Veel luchtontvochtigers vallen na een stroomstoring terug in de standby-modus. Zolang dit niet wordt opgemerkt zal de ontvochtiger in deze stand blijven staan. Luchtontvochtigers zonder auto-start-functie starten dus niet automatisch op na een onvoorziene stroomonderbreking. Daarom is het beter een luchtontvochtiger met auto-start-functie te selecteren.
  • Kamertemperatuur: Hoe hoger de temperatuur van de lucht, hoe meer vocht de lucht kan bevatten. Bij een hoge kamertemperatuur kan een luchtontvochtiger op basis van condensatie zijn werk ook effectiever uitvoeren. In slecht verwarmde of onverwarmde vakantiewoningen en garages kan beter een luchtontvochtiger worden gebruikt die effectief droogt bij lage temperaturen. Dit type ontvochtiger wordt adsorptiedroger genoemd. Een adsorptiedroger geniet de voorkeur boven een condensatiedroger gewoonlijk bij temperaturen onder 10°C.
  • Permanente afvoer: Vooral bij langdurige afwezigheid is het niet praktisch om regelmatig (een paar keer per week) het reservoir voor condenswater te ledigen. Om dit te voorkomen moet de ontvochtiger aangesloten kunnen worden op een slang voor permanente (onbewaakte) afvoer.

Aanbevolen ontvochtigers voor het drogen van vakantiehuizen

Meaco DD8L luchtontvochtigers voldoen aan alle hierboven genoemde criteria. Deze ontvochtigers werken op basis van adsorptie en zorgen voor een constante ontvochtiging van maximaal 8 liter per dag - ongeacht de temperatuur in de ruimte.

De adsorptiedrogers van Meaco zijn veel lichter en compacter dan conventionele ontvochtigers op basis van condensatie en kunnen daarom gemakkelijk worden opgeborgen wanneer deze niet worden gebruikt. Meaco DD8L luchtontvochtigers kunt u in de vakantiewoning ook gebruiken voor het snel drogen van wasgoed, wat heel handig is op regenachtige dagen. Luchtontvochtigers Meaco DD8LION en Meaco DD8L Zambezi zorgen dankzij de geïntegreerde ionisator tevens voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in het vakantiehuis.

Onze adsorptiedrogers

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“Een snelle levering en prima customer support.”
Roger
“De Meaco Fan 1056 is een geweldig apparaat: super stil en érg krachtig!”
Dave
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be