Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor badkamer

Luchtontvochtiger voor badkamer

Een badkamer ontvochtigen

Na het douchen of baden stijgt de relatieve luchtvochtigheid tot meer dan 90% in de badkamer. Dit is zichtbaar door de grote hoeveelheid waterdamp en de beslagen spiegel en raam. Deze vochtige omgeving is de perfecte voedingsbodem voor schimmels. Deze schimmels houden van de warme en vooral vochtige omgeving met als gevolg dat schimmelvorming vaak als eerste in de badkamer begint. Een badkamer ontvochtigen is dus noodzakelijk voor het behouden van een gezond binnenmilieu in huis.

Is schimmel in de badkamer te voorkomen?

Indien aanwezig een raam openen en ventileren zorgt voor onmiddellijke daling van de relatieve vochtigheid, onder de voorwaarde, dat de relatieve vochtigheid buiten lager dan 60% is. Is er nauwelijks verschil, dan zal de relatieve vochtigheid niet dalen. Een ander nadeel van ventileren is dat de lucht in de badkamer afkoelt. Dit leidt tot onnodig energieverlies omdat de ruimte weer moet worden opgewarmd. Een luchtontvochtiger verlaagt de luchtvochtigheid in 'no time' tot een gezond niveau waardoor de voedingsbodem voor de groei van schimmels wordt weggenomen.

Luchtontvochtiger voor uw badkamer

Voor een verwarmde kleine badkamer is de compacte en ruimtebesparende Meaco Platinum12 de optimale oplossing. Voor een grote verwarmde badkamer die veelvuldig wordt gebruikt is de Meaco Platinum20 een goede oplossing tegen vocht en schimmel.

Plaats een luchtontvochtiger tijdens douchen of het nemen van een bad altijd buiten de badkamer. Laat de ontvochtiger nadien de badkamer drogen.

Onze luchtontvochtigers

Meaco adsorptiedrogers voor het drogen van een onverwarmde badkamer

Voor een onvoldoende verwarmde badkamer wordt een Meaco DD8L adsorptiedroger aanbevolen. Deze zorgt voor voldoende ontvochtiging bij een lage temperatuur en de restwarmte van de ontvochtiger zorgt bovendien voor opwarming van de ruimte.

Plaats een luchtontvochtiger tijdens douchen of het nemen van een bad altijd buiten de badkamer. Laat de ontvochtiger nadien de badkamer drogen.

Onze adsorptiedrogers

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be