Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor garage

Luchtontvochtiger voor garage

Muffe geur en schimmel in de auto, de garage ontvochtigen

Wanneer de auto, de motor, de cabrio of de geliefde klassieke auto tijdens de winter in de garage wordt gezet is het van belang dat de relatieve luchtvochtigheid niet te hoog oploopt. Een hoge vochtigheid veroorzaakt muffe geur en schimmel in de auto en in de garage. Daarnaast neemt de kans op roestvorming / corrosie bij een hoge luchtvochtigheid enorm toe.

Luchtontvochtiger voor een verwarmde garage

In een verwarmde garage is een condensatiedroger (reguliere ontvochtiger), die werkt volgens het principe van condensatie, bijzonder nuttig. De vochtige lucht wordt door de ontvochtiger aangezogen en wordt langs de koude koelspiralen getransporteerd waarbij het vocht uit de lucht condenseert en wordt omgezet in water. Het condenswater komt vervolgens in de opvangtank terecht.

Een aantal luchtontvochtigers biedt ook de mogelijkheid voor aansluiting op een permanente afvoer van het condenswater met behulp van een slang. De directe afvoer van het gecondenseerde water heeft een groot voordeel omdat de opvangtank dan niet meer handmatig geledigd hoeft te worden. De ontvochtiger staat dan continu aan en begint met het ontvochtigen zodra de relatieve vochtigheid toeneemt en slaat af zodra de ingestelde en gewenste relatieve vochtigheid is bereikt.

Onze luchtontvochtigers

Luchtontvochtiger voor een onverwarmde garage

In onverwarmde garages kan echter een condensatiedroger slechts beperkt worden gebruikt omdat bij lage temperaturen - lager dan 12°C - de ontvochtiging onevenredig afneemt.

Voor ontvochtiging in onverwarmde garages met lage temperaturen bevelen wij adsorptie ontvochtigers aan. Deze zorgen voor een optimale luchtvochtigheid bij een temperatuur vanaf 1°C waardoor uw inventaris en uw voertuig beschermt blijven tegen schade door vocht. Geschikte adsorptiedrogers zijn bijvoorbeeld Meaco DD8LION en Meaco DD8LJunior.

Onze adsorptiedrogers

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“Prima geleverd en zeer tevreden met mijn Meaco's!”
Marlie
“De goede testresultaten bij de consumentenbond werden zelfs overtroffen.”
Kas
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be