Home Over Meaco

Over Meaco

Meaco is in 1991 in de UK opgericht met als doel zich te specialiseren in monitoring- en regelapparatuur voor musea en kunstgalerijen. Vele jaren vestigde Meaco zich als naam in binnenklimaat monitoring. Vanaf 1999 is Meaco distributeur van draagbare ontvochtigers, begonnen met de ditributie van Mitsubishi Electric in de UK. In 2005 verkocht Meaco de museumkant van het bedrijf om zich te concentreren op de snel groeiende verkoop van huishoudelijke luchtontvochtigers.

In 2009 werd de uitbreiding voortgezet en werd Meaco een fabrikant van luchtontvochtigers door gebruik te maken van de ervaring die is opgedaan bij het werken in musea, het distribueren van Mitsubishi Electric en het luisteren naar klanten om ervoor te zorgen dat elke luchtontvochtiger niet alleen een probleem oplost, maar ook de kwaliteit van leven van de gebruiker verbetert.

Innovatie is key

Meaco wordt nu internationaal beschouwd als een belangrijke speler in de branche die verkoopt aan meer dan 20 landen in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika. Export maakt 50% van het bedrijf uit en creëert een groeiend aantal banen in de UK. Meaco wordt door leveranciers, klanten en concurrenten gezien als een maatstaf voor kwaliteit en ontwikkeling.

Meaco heeft de industrie ertoe aangezet om het energieverbruik van luchtontvochtigers te verminderen en is verheugd te zien hoeveel van de concurrenten het voorbeeld op dit gebied hebben gevolgd, en klanten nu kunnen profiteren van lagere elektriciteitsrekeningen.

Het volgende speerpunt voor Meaco was geluidshinder, dit is het gebied waarop Meaco in 2018 enorme vooruitgang heeft geboekt. Meaco blijft zich inspannen om het geluidsniveau van Meaco producten te verminderen zonder het lage energieverbruik in gevaar te brengen.

Duurzaam fabriceren

In 2019 heeft Meaco alle plastic slangen van haar ontvochtigers verwijderd waardoor de hoeveelheid plastic die in het afval terechtkomt met 75.000 meter per jaar wordt verminderd. Meaco blijft andere fabrikanten oproepen om dit voorbeeld te volgen zodat we samen de hoeveelheid plastic die elk jaar over de hele wereld onnodig wordt gebruikt, met een factor miljoen kunnen verminderen.

In 2020 heeft Meaco honderdduizenden stukjes piepschuim in haar verpakkingen vervangen door recyclebaar karton. Dit kost Meaco meer en verlaagt de winst, maar het is een belangrijke stap vooruit om de belasting van de planeet te verminderen, en opnieuw is het iets dat alle fabrikanten zouden moeten proberen te doen.

Prijzen en feedback

Meaco is erg trots op alle gewonnen prijzen voor haar producten van Which?, Good Housekeeping, QuietMark en Stiftung Warentest om er maar een paar te noemen. Maar we zijn nog trotser op de geweldige feedback die we dagelijks van onze klanten krijgen over hoeveel ze de ondersteuning van ons toegewijde klantenserviceteam waarderen, en hoeveel onze producten hen helpen in het dagelijks leven.

We praten graag met onze klanten om er zeker van te zijn dat u het juiste product voor uw behoeften selecteert, dus bel ons gerust op telefoonnummer 011-515389. U kunt uw vraag ook mailen naar info@meaco.be, of uw vraag via het contactformulier stellen.

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“Prima geleverd en zeer tevreden met mijn Meaco's!”
Marlie
“De 650 fan is écht extreem stil. Super!”
Tom
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be