Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor zwembad

Luchtontvochtiger voor zwembad

Een zwembadruimte ontvochtigen

Ervaart u corrosie, houtrot, schimmels of condens? Dan is de kans groot dat deze ruimte een te hoge luchtvochtigheid heeft. Een luchtontvochtiger zwembad van Meaco kan deze problemen in het vervolg voor u voorkomen.

Waarom een ontvochtiger voor een zwembad

Het moge duidelijk zijn dat een zwembadruimte intensief wordt blootgesteld aan vocht. De hoge luchtvochtigheid kan vervolgens voor vochtproblemen zorgen in het gehele gebouw. Dit kan zich uiten in aantasting van wanden en plafonds, beschadiging van machines en leidingen en in houtrot door condensvorming. Voor het behouden van een duurzame zwembadruimte is effectief ontvochtigen van deze binnenruimte een must. Door de ruimte waarin het zwembad zich bevindt grondig te ontvochtigen, met een luchtontvochtiger blijven onnodige onderhoudskosten binnen de perken.

Luchtvochtigheid zwembad

Zonder de luchtstroom aan te pakken in een ruimte waarin een zwembad is geplaatst, kan de luchtvochtigheid erg hoog zijn en oplopen tot 90%. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 50% en 70%. 

Laten we vooropstellen dat een te hoge luchtvochtigheid voor de duurzaamheid van de ruimte en het gebouw niet ten goede zal komen. De combinatie van vocht en warmte veroorzaakt condensatie op koude materialen. Brillen en ramen zullen onder andere aanslaan. Door de inwerking van condensvocht worden muren, plafonds, kozijnen, leidingen en machine-onderdelen aangetast. De ruimte zal daarnaast onaangenaam en benauwd aanvoelen en het is een perfecte voedingsbodem voor ziektekiemen en bacteriën. Genoeg redenen de luchtbehandeling in de zwembadruimte goed geregeld te regelen. Een uitkomst hiervoor is het plaatsen van een luchtontvochtiger. 

Luchtontvochtiger speciaal voor zwembaden

Een Meaco zwembadontvochtiger heeft een hoge capaciteit voor ontvochtiging, speciaal geschikt voor zwembadruimtes. Een Meaco zwembadontvochtiger voorkomt vochtproblemen in binnenzwembaden.

Vochtschade in binnenzwembaden voorkomen

Aantasting door vocht in binnenzwembaden kan ernstige schade veroorzaken aan het zwembadgebouw, de installatie en inboedel. Luchtontvochtigers in zwembaden verwijderen voortdurend het vocht uit de lucht waardoor aantasting door condens en corrosie niet kan plaatsvinden. Geen schimmelplekken, houtrot, roest en muffe luchtjes indien een zwembadontvochtiger wordt geïnstalleerd. Geschikte luchtontvochtigers voor zwembaden hebben een hoge ontvochtigingscapaciteit.

Meaco zwembad luchtontvochtigers zijn ontvochtigers met een hoge capaciteit in combinatie met een stijlvol design. De mooie design luchtontvochtigers voor zwembaden van Meaco zijn bovendien in twee kleuren verkrijgbaar, zwart en wit met een stijlvolle afwerking.

Onze zwembadontvochtigers

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden van onze luchtontvochtigers voor zwembaden!

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“De Meaco Fan 1056 is een geweldig apparaat: super stil en érg krachtig!”
Dave
“Prima geleverd en zeer tevreden met mijn Meaco's!”
Marlie
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be