Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor wasgoed drogen

Luchtontvochtiger voor wasgoed drogen

Snel wasgoed drogen

Voor het drogen van nat of vochtig wasgoed is meer tijd nodig bij een hoge relatieve vochtigheid dan bij een lage relatieve vochtigheid. Lang wachten voordat wasgoed droog is, kan zeer hinderlijk zijn. Daarnaast gaat wasgoed muf ruiken wanneer de droogtijd toeneemt en blijft het wasgoed klam aanvoelen bij onvoldoende ventilatie.

Door de lucht te ontvochtigen neemt de droogtijd aanzienlijk af. Hierdoor voelt het wasgoed ook echt droog aan en blijft fris ruiken. De benodigde capaciteit om de lucht te ontvochtigen is in de regel hoger indien de relatieve vochtigheid van 'nature' in de ruimte hoog is. De vochtige was zorgt dan voor extra vocht waardoor de relatieve vochtigheid nog meer stijgt.

Huurders en bewoners van appartementen hebben vaak weinig ruimte om het wasgoed snel te laten drogen. Een Meaco luchtontvochtiger is dan de meest efficiënte en economische oplossing. De droogtijd neemt aanzienlijk af waardoor in kortere tijd meer was kan worden gedroogd zonder dat deze muf ruikt.

Drie eenvoudige stappen voor droog wasgoed

  1. Kies de meest geschikte ruimte om het wasgoed te drogen, vaak is dit de badkamer of hobbyruimte. Hoe kleiner de ruimte, hoe sneller het wasgoed droog is.
  2. Hang het wasgoed op aan het droogrek en plaats dit in de buurt van de ontvochtiger. Plaats de ontvochtiger zodanig dat de bovenzijde (d.i. de uitblaaszijde) direct op de vochtige was wordt gericht. Op deze wijze is de droogtijd het kortst.
  3. Sluit ramen en deuren en zet de ontvochtiger aan. Een paar uur later (afhankelijk van de hoeveelheid was), kan het droge wasgoed worden opgevouwen en direct in de kast worden gelegd.

Onderstaand een overzicht van de optimale vochtigheid (relatieve vochtigheid in procenten) voor droog wasgoed, in kamers en in een kelder.

  • 40% = wasgoed is kastdroog
  • 50% = optimaal voor woonkamers en slaapkamers
  • 60% = optimaal voor kelder

Onze luchtontvochtigers

Meaco adsorptiedrogers voor het drogen van wasgoed in een onverwarmde kamer

Voor het drogen van wasgoed in een onvoldoende verwarmde kamer wordt een Meaco adsorptiedroger aanbevolen. Deze zorgt voor voldoende ontvochtiging bij een lage temperatuur en de restwarmte van de ontvochtiger zorgt bovendien voor opwarming van de ruimte.

Onze adsorptiedrogers

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“De Meaco Fan 1056 is een geweldig apparaat: super stil en érg krachtig!”
Dave
“De 650 fan is écht extreem stil. Super!”
Tom
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be