Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor slaapkamer of woonkamer

Luchtontvochtiger voor slaapkamer of woonkamer

Op zoek naar een luchtontvochtiger slaapkamer?

Met een Luchtontvochtiger van Meaco ben je zeker van een goede luchtontvochtiger voor je slaapkamer. Na de aankoop van onze luchtontvochtiger ben je zeker van een goede nachtrust. Wilt u advies over de beste luchtontvochtiger voor in uw slaapkamer of woonkamer? Onze productspecialisten helpen u graag vrijblijvend bij het maken van uw keuze.

Een slaapkamer of woonkamer ontvochtigen

Een te hoge luchtvochtigheid in de woonkamer of slaapkamer moet absoluut vermeden zien te worden. Een te hoge vochtigheidsgraad kan namelijk vochtige muren, een muffe geur en schimmelgroei veroorzaken. Deze muffe geur wordt veroorzaakt door de aanwezige schimmels in uw slaapkamer of woonkamer. Daarnaast vermeerderen huisstofmijten zich sneller bij een hoge luchtvochtigheid, hetgeen kan leiden tot allergische reacties bij mensen met een allergie voor huisstofmijt. Wie constant woont en/of werkt in een vochtige omgeving loopt risico op gezondheidsklachten. In de medische literatuur wordt een relatieve vochtigheid van rond 50% in woningen en kantoren aanbevolen. Onze luchtontvochtigers voor slaapkamer of woonkamer kunnen dit zonder enige problemen voor u regelen.

Oorzaak van te veel vocht in de woonomgeving?

Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer of woonkamer kan verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen is gedurende het hele jaar - met uitzondering van de winter - de relatieve vochtigheid buiten hoger dan binnen. Door te ventileren treedt het vocht dan van buiten naar binnen. Indien de buitentemperatuur ook nog eens hoger is dan binnen, stijgt de relatieve vochtigheid nog sneller. Warme lucht kan immers aanzienlijk meer vocht vasthouden dan koude lucht. Daarnaast stijgt de luchtvochtigheid door koken, douchen en door de mens zelf.

Om de luchtvochtigheid in een gemiddelde woonkamer te verlagen volstaat een Meaco Platinum luchtontvochtiger voor uw slaapkamer of woonkamer. Deze ontvochtigers kunnen ook worden gebruikt voor het ontvochtigen van meerdere kamers tegelijk door de deuren naar deze kamers te openen.

Luchtontvochtigers slaapkamer of woonkamer

 

Adsorptiedrogers

Voor het ontvochtigen van een onverwarmde kamer (bijv. slaapkamer of badkamer) is een Meaco adsorptiedroger het meest geschikt. Omdat deze ontvochtigers uiterst compact zijn, worden deze vaak in kleinere ruimtes gebruikt. Deze ontvochtigers hebben bovendien een stille werking.

Onze adsorptiedrogers

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“De 650 fan is écht extreem stil. Super!”
Tom
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be