Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor boot

Luchtontvochtiger voor boot

Een boot ontvochtigen

Wanneer een motorboot of zeilboot in de winter wordt gestald, kunnen in het voorjaar onaangename verrassingen aan het licht komen. Muffe geuren en schimmelvorming kunnen voorkomen indien de relatieve vochtigheid tijdens stalling te hoog is geweest. Het ontvochtigen van een boot of jacht voorkomt vochtproblemen en houdt een goede hygiëne in stand.

Ontvochtiger voor motorboot of zeilboot

Een conventionele ontvochtiger helpt als de ruimte voldoende wordt verwarmd. Echter, in nauwelijks tot niet verwarmde ruimten is de capaciteit van een standaard condensatiedroger vaak niet voldoende. Hoe lager de temperatuur des te minder vocht een condensatiedroger aan de lucht onttrekt.

Het alternatief is een adsorptiedroger die zelfs bij een temperatuur tot 1°C efficiënt kan ontvochtigen. De Meaco DD8L Junior is een adsorptiedroger die met succes wordt gebruikt voor ontvochtiging in boten en schepen.

Prijswinnende luchtontvochtiger voor boten

In Engeland, waar het koud en vochtig in de winter kan zijn, is de Meaco DD8L Junior door Practical Boat Owner Magazine uitgeroepen tot de duidelijke winnaar in een test met diverse luchtontvochtigers.De Meaco DD8L Junior is niet alleen geschikt voor verlagen van de relatieve vochtigheid tijdens stalling van een boot, maar kan ook tijdens het vaarseizoen worden gebruikt voor het behouden van een gezond binnenklimaat en het drogen van wasgoed.

Adsorptie luchtdroger Meaco DD8L Junior is testwinnaar in de magazines PBO (Practical Boat Owner) en Sailing Today!

Onze adsorptiedrogers

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“De Meaco Fan 1056 is een geweldig apparaat: super stil en érg krachtig!”
Dave
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be