Bekroonde producten Deskundig advies Uitgebreide garantie
Home Kenniscentrum Luchtontvochtiger toepassingen Luchtontvochtiger voor slaapkamer of woonkamer
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be

Luchtontvochtiger voor slaapkamer of woonkamer

Een slaapkamer of woonkamer ontvochtigen

Een te hoge luchtvochtigheid in de woonkamer of slaapkamer moet absoluut vermeden worden. Een te hoge vochtigheidsgraad veroorzaakt namelijk een muffe geur en schimmelgroei. Deze muffe geur wordt veroorzaakt door de aanwezige schimmels. Daarnaast vermeerderen huisstofmijten zich sneller bij een hoge luchtvochtigheid, hetgeen kan leiden tot allergische reacties bij mensen met een allergie voor huisstofmijt. Wie constant woont en/of werkt in een vochtige omgeving loopt risico op gezondheidsklachten. In de medische literatuur wordt een relatieve vochtigheid van rond 50% in woningen en kantoren aanbevolen.

Oorzaak van te veel vocht in de woonomgeving?

Een hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer of woonkamer kan verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen is gedurende het hele jaar - met uitzondering van de winter - de relatieve vochtigheid buiten hoger dan binnen. Door te ventileren treedt het vocht dan van buiten naar binnen. Indien de buitentemperatuur ook nog eens hoger is dan binnen, stijgt de relatieve vochtigheid nog sneller. Warme lucht kan immers aanzienlijk meer vocht vasthouden dan koude lucht. Daarnaast stijgt de luchtvochtigheid door koken, douchen en door de mens zelf.

Om de luchtvochtigheidt in een gemiddelde woonkamer te verlagen volstaat een Meaco Platinum luchtontvochtiger. Deze ontvochtigers kunnen ook worden gebruikt voor het ontvochtigen van meerdere kamers tegelijk door de deuren naar deze kamers te openen.

Onze luchtontvochtigers

 

Adsorptiedrogers

Voor het ontvochtigen van een onverwarmde kamer (bijv. slaapkamer of badkamer) is een Meaco adsorptiedroger het meest geschikt. Omdat deze ontvochtigers uiterst compact zijn, worden deze vaak in kleinere ruimtes gebruikt. Deze ontvochtigers hebben bovendien een stille werking.

Onze adsorptiedrogers

Meaco: Best of class

Meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“Prima geleverd en zeer tevreden met mijn Meaco's!”
Marlie
“De Meaco Fan 1056 is een geweldig apparaat: super stil en érg krachtig!”
Dave
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be