Home Ontvochtigen voorkomt vochtproblemen, Meaco luchtdrogers

Ontvochtigen voorkomt vochtproblemen, Meaco luchtdrogers

Lucht ontvochtigen met een Meaco adsorptiedroger, ook bij een lage temperatuur

Voor het succesvol aanpakken van een vochtprobleem biedt Meaco keuze uit een groot aantal luchtontvochtigers. Speciaal voor geluidsarme ontvochtiging bij lage temperaturen is de adsorptie luchtdroger Meaco DDL8 uitermate geschikt. Deze Meaco luchtdroger is in staat de luchtvochtigheid snel te verlagen in een ruimte met een temperatuur vanaf 1°C. Deze luchtdroger gebruikt geen koelmiddel dankzij ontvochtiging door adsorptie. Het is een uiterst stille luchtdroger geschikt voor diverse droogklussen.

Omdat de Meaco DDL8 ontvochtiger bij een lage temperatuur lucht kan drogen, wordt deze vaak ingezet voor het ontvochtigen van een garage, boot, camper en caravan. Voor het behouden van een lage luchtvochtigheid in een opslagruimte voor klassieke auto's is Meaco DDL8 een ideale luchtdroger. Een vakantiehuis blijft vrij van vochtproblemen en het gereedschap in een werkplaats wordt niet door roest aangetast als de luchtvochtigheid niet te hoog is. Een Meaco adsorptiedroger kan in talrijke toepassingen worden ingezet om succesvol te ontvochtigen ondanks de lagere temperatuur in het vertrek.

Vochtproblemen voorkom je eenvoudig met een Meaco DDL8 adsorptiedroger. Het zijn ideale ontvochtigers voor een boot, caravan, camper, oldtimer, garage, opslagruimte voor klassieke auto's, werkplaats en vakantiehuis.

Lucht ontvochtigen, energiezuinig ontvochtigen

Als een luchtdroger voorzien is van een hygrostaat zijn doorgaans maar twee opties mogelijk. De luchtdroger is ingeschakeld of uitgeschakeld. Wanneer de luchtvochtigheid voldoende gedaald is, blijft de ontvochtiger in werking om nog meer vocht aan de ruimte te onttrekken. Dit kost onnodig veel energie en heeft bovendien een te lage luchtvochtigheid tot gevolg.

Meaco DDL8 luchtdrogers zijn uitgerust met een geavanceerd systeem dat beoordeeld of de ontvochtiger in werking moet blijven of niet. Wanneer de beoogde luchtvochtigheid bereikt is, schakelt de luchtdroger voor een korte periode de ventilator in om automatisch de luchtvochtigheid in de ruimte nogmaals te controleren.

Als de luchtvochtigheid voldoende gedaald is, schakelt Meaco DDL8 zichzelf uit. Daarna herhaalt de luchtdroger elke 30 minuten deze handeling. Pas als de relatieve luchtvochtigheid weer te hoog is start Meaco DDL8 weer met ontvochtigen. Dit systeem bespaart energie en dus gebruikskosten. Daar waar een andere ontvochtiger zonder hygrostaat doorgaat met ontvochtigen start deze ontvochtiger pas als de luchtvochtigheid daadwerkelijk te hoog is.

Ontvochtigen met luchtdroger Meaco DDL8-ION of Meaco DDL8-Junior

Beide luchtdrogers zijn uitgerust met het systeem voor automatische controle van de luchtvochtigheid en de daarop aangepaste intensiteit van ontvochtiging. Ten opzichte van Meaco DDL8-Junior is de luchtdroger Meaco DDL8-ION extra uitgerust met een antibacterieel luchtfilter en ionisator. Naast luchtdroging zorgt deze ontvochtiger ook voor luchtreiniging. Meaco DDL8-Junior richt zich enkel op luchtontvochtiging.

Beide apparaten beschikken over een lekvrij waterreservoir dat eenvoudig te legen is zonder morsen. Om het vocht automatisch af te voeren is bij beide modellen een slang bijgesloten zodat het onttrokken vocht rechtstreeks in een afvoer kan lopen. Het periodiek legen van het waterreservoir is dan niet nodig.

Ook energiezuinig, krachtig en geluidsarm ontvochtigen? Meaco DDL8 luchtdrogers zijn ideaal in huis voor bijvoorbeeld het drogen van was of het verwijderen van vocht in een woonkamer of slaapkamer. Dankzij de mogelijkheid tot ontvochtigen bij een lage temperatuur zijn de ontvochtigers ideaal voor garages, campers, caravans, werkplaatsen, boten en opslagruimten voor auto's oldtimers en motoren.

 

Meaco: Best of class

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van koeling, ontvochtiging en bevochtiging zorgen voor professionele, doordachte oplossingen.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@meaco.be